Siliciumweg 77 3812 SW AMERSFOORT
Ma - Vr 8:30 - 17:00 Za - Zo gesloten

Geschiedenis

N

Officiele Importeur Smipack

Full service bedrijf

Dé specialist / expert Demca verpakkingsmachines

Demca krijgt voortdurend aanvragen uit allerlei hoeken van de markt, dit heeft te maken met de overname van De Knegt bv in de jaren negentig met het brede leveringsprogramma.

Over de jaren hebben wij heel veel vertegenwoordigingen gehad van heel veel verpakkingsmachines. Verpakkingsmachine is natuurlijk een heel erg breed begrip. Een machine van Tetra Pack is ook een verpakkingsmachine maar dit heeft slechts een klein beetje te maken met een krimpmachine of een krimpoven of bundelpakker of tray machine. Wel staan onze machine in zo een dergelijke lijn om het uiteindelijke product te verpakken.

Wij hebben bijvoorbeeld ook het Spaanse merk Posimat vertegenwoordigd maar zo een machine is geen inpakmachine maar een flessen positioneer machine, in deze machine kan men losse kunststof flessen storten, en deze machine zet vervolgens de fles in lijn om deze naar een afvulmachine te laten transporteren naar een afvulmachine van het merk Mengibar dat ook uit Spanje komt. Dit merk is naar ETT Benelux gegaan en wordt nu door hun vertegenwoordigd.

Voordat ETT het merk werd binnen De Knegt hadden wij het merk Roco Verpackungsanlagen (Rosenberg GmbH – Northeim) in ons leveringsprogramma, daarna verkochten wij het merk ETT. Dit merk is uit de firma De Knegt gehaald door oud medewerker Freek Vroone. ETT is een Duitse machinebouwer, gespecialiseerd in het maken van machines voor het opzetten van dozen en trays. Ook de pick and place apparatuur hiervoor om flessen of andere producten op te pakken en in de doos te plaatsen behoord tot de specialistische know how van ETT.

Nog iets uit de geschiedenis van De Knegt bv is het afvullen van kuipjes en bekers. Het in pakken van kuipjes en bekers gebeurd ook met een verpakkingsmachine. Deze bekers en kuipjes worden ook ge-seald en vacuüm gesloten of met gas dicht gelast voor de houdbaarheid. Het dicht sealen / lassen van beker of kuipje gebeurd met ook folie, dit is weer een heel ander soort folie dan de folie voor krimpmachines.

Hiervoor hebben wij 2 merken vertegenwoordigd over de jaren.

Eerst vanaf de jaren 80 tot in de jaren 90 het Duitse merk WALDNER uit de plaats Wangen.

In de loop van de jaren 90 kwam het merk Waldner te vervallen uit het leveringsprogramma, hiervoor in de plaat kwam het merk Grunwalt, ook uit het plaatje Wangen in Duitsland. Dit merk is in 2002 met een oud werknemer meeverhuisd naar zijn firma EMAX Huizen.

Al deze merken zijn in de loop der jaren meegegaan met oud werknemers.

of vul het formulier in

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Demca Spareparts